Elina Rautanen

Strategisille hyvinvointisuunnitelmille kysyntää

Koronakevät viritti yrittäjä Elina Rautasen kehittämistaajuudelle ja sparraustuki terävöitti Hyvinvointi Rautasen tulevaisuuden suunnitelmia.

”Olin yrittäjä jo kaksikymmentä vuotta sitten. Tein liikunnanohjausta, tykyä ja ohjasin uusia liikuntalajeja erityisesti julkiselle sektorille. Laitoin yrityksen pöytälaatikkoon yksinäisyyden vuoksi, muita saman alan yrittäjiä ei vielä ollut. Kaipasin verkostoja ja työyhteisöä.

Nyt korona aiheutti sen, että tajusin, että en ole yksin. Ymmärsin, että pystyn tekemään tätä työtä aivan eri tavalla kuin silloin ennen. Teknologia mahdollistaa verkostot, tiedon jakamisen ja työn teon uudella tavalla, kaikki on verkossa. Joten avasin pöytälaatikon, vaihdoin julkisen sektorin työnantajana omaan yritykseeni ja toiminimeni nimen Hyvinvointi Rautaseksi.

Olen aikoinaan aloittanut yritystoimintani kävelemällä Yrityspalvelu Enteriin, josta hain starttirahaa. Nyt tuntui hienolta, kun Prizztechistä otettiin yhteyttä. Välitettiin ja oltiin kiinnostuneita siitä, mitä yrityksille kuuluu. Sytyttämö-palvelun löysin verkosta, hain sparraustukea, sain ja innostuin ja lähdin miettimään brändiäni uudelleen Idearäätäli Oy:n Sari Toivosen kanssa. Myös verkkosivut ja visuaalisen ilmeen uudistaminen ovat työn alla.

Työlläni on pitkä ammattitaitoon ja tutkimukseen perustuva pohja. Teen kokonaisvaltaisia, strategisia hyvinvointisuunnitelmia yrityksille. Kesällä kävelin Nakkila-Luvian Osuuspankkiin sisälle ja kysyin toimitusjohtaja Jussi Kuvajalta, olisiko mahdollista istua pöydän ääreen kertomaan aiheesta. Nyt olemme tehneet alkukartoituksen, hyvinvointikyselyn, käyneet läpi toimintaympäristön ja strategian. Kaikki työntekijät ovat mukana tässä. Ja kun on riittävästi tietoa, se viedään käytäntöön. Olen haastatellut jokaisen työntekijän ja jokainen on asettanut omia tavoitteitaan. Räätälöin hyvinvoinnin toiveet jokaiselle, olivat ne sitten mieleen, uneen, ravintoon, kehoon tai jaksamiseen liittyviä tarpeita ja toiveita. Moni toimija menee liikunta edellä, mutta tämä on kaikkea muuta. Työkalupakkini olen koonnut Strategialähtöinen hyvinvointijohtaminen-virtuaalikirjaan, jonka toteutti Idearäätäli Oy. Sen johtoajatus on ”Tietämys toiminnaksi”. Kun on riittävästi tietoa, se pitää osata viedä käytäntöön.

Sytyttämö auttoi ideoissani eteenpäin. Minulla on palo auttaa ihmisiä ja saada konkreettisia tuloksia. Haluan tehdä asioita, joista tulee itselleni hyvä olo ja hyvää oloa muille. Kun ei pakota itseään mihinkään, osaa paremmin kuunnella intuitiota. ”