Salla Forsman

Korona ei hevosten arkeen vaikuttanut, yrittäjän kylläkin

Salla Forsman löysi Woimahevosen taitotalliin Sytyttämöstä uusia näkökulmia ja ideoita.

”Olen ollut yrittäjänä kaksi vuotta. Taitotallin palveluihin kuuluvat sosiaalipedagoginen hevostoiminta, hevosavusteinen mindfulness HeLMi®, sekä erilaiset heppataitokerhot niin aikuisille kuin lapsillekin. Koronan tultua työt loppuivat miltei seinään. Meillä käy esimerkiksi paljon erityisen tuen tarpeessa olevia asiakkaita eri asumisyksiköistä, ja he luonnollisesti eivät päässeet enää tulemaan. Kun tuli aikaa, aloin pohtia, mitä kannattaisi tehdä. Onko toisenlaisia palveluja ja asiakasryhmiä, joita en ole itse hoksannut. Tajusin, että tarve kehittämistyöhön oli ollut olemassa ja kytemässä jo pidempään.

Huomasin Sytyttämö-palvelun muistaakseni Porin naisyrittäjien facebook-ryhmästä. Hevosyrittäminen on sellainen laji, että arjen pyörityksessä on kokonaan kiinni, omalle ideoimistyölle ja ajattelulle ei jää aikaa. Sytyttämössä oli hienoa jo se, että, kun piti sanoittaa ääneen oudolle ihmiselle sitä mitä tekee, miksi tekee ja miten tekee. Siinä huomasin, että juuri näinhän tämä menee, olen tehnyt oikeita asioita. Keskusteluissa Kumppanian kanssa oman tekemiseni ja toimintani arvot nousivat esille. Ja kun minulta kysyttiin, missä olen viiden vuoden päästä, osasin suoraan vastata, vaikka se tuli itsellenikin yllätyksenä. Olin nähtävästi ajatellut asian jo perin pohjin, vaikka en tiennytkään ajatelleeni.

Sytyttämöön oli helppo ottaa yhteyttä. Prizztechin Mikko Kotirannalla oli selvästi homma hanskassa. Kun kerroin, että en oikein tiedä, miten edetä, hän sanoi, että ei tarvitsekaan. Tarkoitus oli herättää minussa itsessäni ajatuksia ja tarjota minulle ideoita ja sparrausapua. Jään kohta äitiyslomalle ja yritystoiminta hiljenee luonnostaan hetkeksi. Mutta uusia tuulia on sen jälkeen luvassa.

Kun koronarajoituksia alettiin purkaa, asiakasmäärä yllätti iloisesti. Meille löysi paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät ehkä olisi muuten toteuttaneet hevosiin liittyviä haaveitaan. Niitä, jotka olivat jääneet sinne aiotuiksi, mutta toteuttamattomiksi. Huomasin myös, että asiakkailla oli iso tarve päästä jonnekin sellaiseen paikkaan, missä korona ei ole läsnä. Jonnekin, missä arki pyörii. Tarvittiin kiinnittymistä, hengähdystä. Hevosten arkeenhan ei ole tämä vaikuttanut.”

woimahevonen.fi