Minna Sorelli

Kädentaitotuotteen arvo on ostajan valinta

Yrittäjä Minna Sorellin PopUppari konseptiliike sijaitsee Porissa Teljäntorilla. Liike toimii välitysmyyntikanavana, joka tarjoaa luovien alojen yrittäjille ja harrastajille mahdollisuuden myydä tuotteitaan yksilöllisesti räätälöidyssä myyntiympäristössä.

Olin haaveillut tällaisesta yrityksestä muutaman vuosikymmenen. Sellaisesta, jossa kaikilla on mahdollisuus tuoda tuotteitaan näytille ja myyntiin; kirjallisuutta, musiikkia, käsitöitä, taidetta ja mitä kaikkea luovat mielet ja kädet tuottavat. Oli taitaja sitten yrittäjä, harrastaja, ikään katsomatta, PopUppari on avoin kaikille.  Pidin itseäni hieman hulluna vuokratessani 140 neliön liiketilan. En olisi uskonut, että tila täyttyy näin nopeasti.

Maaliskuun ensimmäisenä päivänä minusta tuli yrittäjä ja liike oli tarkoitus avata 1. huhtikuuta. Koronasta johtuen avasin ovet hissukseen huhtikuun 27. päivä.  Oli kannustavaa, kun jo ensimmäisenä päivänä oli asiakkaita ja myyntiä. On ihanaa kuulla uusilta asiakkailta, että he kuulivat PopUpparista puskaradion kautta, tyytyväiset asiakkaat ovat kertoneet tuttavilleen ja suosittelevat liikettä.

Minulla on selvä visio siitä, mitä PopUppari kokonaisuudessaan on ja tulee olemaan. Olin miettinyt, miten voin parhaiten mahdollistaa etäshoppailun ilman verkkokauppaa, esimerkiksi varata virtuaalisesti whatsappin videopuhelulla oman shoppailuajan. Se mahdollistaisi shoppailun aukioloaikojen ulkopuolella tai maantieteellisesti riippumattomasta paikasta. Korona vain vahvisti ideaa, sellaiselle olisi todella iso tarve. Sytyttämö oli helppo palvelu ja tuki suunnitelmiani. Prizztechin Mikko Kotiranta oli todella kannustava, kuunteli, ideoi ja antoi kontakteja. Sparrauskumppanikseni valitsin Rock My Busineksen Janne Rauhalan, jonka työn laadun tunsin ja jonka kanssa oli luonteva ideoida suunnitelmiani pidemmälle.

Olen asunut Yhdysvalloissa ja kun täällä laitan fyysisen putiikin kiinni, on kello esimerkiksi siellä itärannikolla vasta puoli 11 aamupäivällä. Mahdollisuuksia etäshoppailuun siis on. Verkkokaupan tekeminen omassa konseptissani on miltei mahdotonta. Tuotteita voi olla vain se yksi ja ainoa ja tuotetarjonta ja taitajat tulevat vaihtumaan ajan saatossa, nyt myynnissä on noin 50 taitajan töitä.

Liikkeen kuten liiketilankin suunnittelussa oli tärkeää, että PopUppari palvelee kaikkia asiakkaita. Esteetön pääsy ja tilaa liikkua liikkeessä olivat kaksi tärkeimmistä vaatimuksista liiketilalle ja niinpä tänne voi tulla ostoksille niin pyörätuolin, rollaattorin kuin lastenvaunujenkin kanssa. Olen saanut tästä valtavasti positiivista palautetta.

popuppari.fi