Instagram kauppa pystyyn pikavauhdilla

Neljän VILA-liikkeen porilainen yrittäjä Sanna Bal ei jäänyt odottelemaan parempia aikoja vaan reagoi samantien kaupankäynnin hiipumiseen. Koronan alkuvaiheessa ihmiset kaikkosivat ensimmäiseksi kauppakeskuksista. Naistenvaateliikkeet sijaitsevat Porin Puuvillassa, Turun Hansassa, Vaasan Rewell Centerissä ja Seinäjoen Idea-Parkissa. Oli mentävä asiakkaiden luo, kotiin.

VILAn verkkokauppaa pyörittää tanskalainen Bestseller-ketju, joten Sanna pyysi Bestselleriltä luvan pyörittää kauppaa liikkeiden Instagram-tilien kautta. Kaupunkikohtaiset Instagram-tilit ovat olleet jo pitkään hyvä markkinointikanava ja seuraajia esim. Puuvillan VILAlla on lähes 2500. Satunnaisesti kauppaa on käyty IG kautta jo ennen kriisiä.

”Ajatus ja idea lähti puhtaasta halusta palvella meidän asiakkaita vaikeasta tilanteesta huolimatta. Myyjät päivittävät IG-tiliä päivittäin. Sieltä löytyy inspiroivia asukuvia, tarjouksia ja koko liikkeen valikoima videona tai kuvina. Halutessaan voi myös soittaa videopuhelun myyjän kanssa. Tämä malli on vähän kuin välimuoto liikkeessä ja nettikaupassa asioimisesta.

Tilaukset jätetään IG directin kautta, jossa lähetämme tarvittaessa vielä lisäkuvia ja tietoja tuotteista. Ostokset toimitetaan postitse ympäri Suomen tai kotiinkuljetuksella Porin alueelle. Ostokset voi maksaa tilisiirtona tai helposti mobilepay sovelluksen kautta. Tuotteilla on 30 päivän vaihto ja palautus oikeus kaikissa Suomen VILA liikkeissä.”

Omien liikkeiden instagram-kauppa lähti niin kivasti liikkeelle, että porilainen yrittäjä Sanna Bal yhdisti voimansa kotkalaisen yrittäjän Sari Pitkäpaasin kanssa ja he toimittavat nyt ympäri Suomea asiakkaille tuotteita. He perustivat yhteisen vila ig-tilin, jossa on 19 VILA-liikkeen valikoima tarjolla.

”Asiakkaat ovat löytäneet meidän palvelut ja käyttävätkin niitä päivittäin. Kiitos heille, liikkeet voidaan pitää auki ja myyjillä riittää päivittäin tekemistä. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta nopeasta reagoinnista ja shoppailun helppoudesta kotisohvalta käsin. Asiakkaamme kerran totesi, että kotona istuskelu on paljon mukavampaa uusi kukkamekko päällä.”