Loistekeskus Oy

Arvomaailmana ihmisyys

Loistekeskuksen Marika Raitaniemi sai koronan puhjettua itselleen ja muille voimaa pitkästä kokemuksestaan kriisityössä.

Näin 15 vuotta yrittäjänä toimineena voin sanoa, että keväällä koronan myötä menivät todella kaikki työt. Meillä oli työn alla kasvuyrityksille suunnattu työhyvinvointiin liittyvä kokonaisuus, joka piti lanseerata maaliskuussa. Samaan aikaan tuli myös korona, kaikki työt seisahtuivat ja jäimme ihmettelemään, mitä tehdä. Ja niin kuin kaikki yrittäjät tietävät, laskujen tulo ei silti loppunut.

Olen ihminen, joka ryhtyy kriisitilanteessa toimimaan ja miettimään, mitä tehdä, emme voi jäädä paikoillemme voivottelemaan. Olen ollut toistakymmentä vuotta kriisityössä ja tiedän, miten tämä henkinen epävarmuus ja pelko toimeentulosta syö yrittäjää ja vie energiaa. Miten siinä kykenet ajattelemaan tulevaa, ideoimaan ja kehittämään?

Huomasin Sytyttämön somesta, otin yhteyttä ja vinkkasin muillekin. Syntyi hyvä hetki peilata suunnitelmiamme rauhassa ulkopuolisen kanssa. West Creativen Niinan ja Kirsin kanssa käytiin läpi paljonkin yritysyhteistyöhön liittyviä pohdintoja. Oli hienoa, kun pääsimme heti konkretian tasolle. Olin myös tyytyväinen siitä helppoudesta, miten Sytyttämö oli toteutettu.

Meillä on usean yrittäjän yhteisverkosto. Toteutamme valmennuksia, työnohjausta ja teemme kriisityötä. Niitä ei etänä voi toteuttaa, ei ainakaan ennen, kun on tutustunut asiakkaisiin perin pohjin. Mietimme toki palvelujen viemistä verkkoon, mutta päädyimme kehittämään kokonaisuutta muuten. Sytyttämö vahvisti ajatustamme siitä, että olemme oikealla tiellä.

Meidän arvomaailmamme on ihmisyys. Olen itse ollut uupunut ja kertonut sen avoimesti. Moni on sanonut, että on hienoa, kun sanoitan reippaasti väsymyksen ja siihen liittyvät tunteet. Koronan vaikutukset tulevat olemaan arvaamattomat. Olemme eläneet tiettyä shokkivaihetta ja tässä kohtaa ihmiset vasta alkavat huomaamaan mitä tapahtuu ja huomioimaan omia tunteitaan. Olen nähnyt 90-luvun laman jälkeisen konkurssiaallon ja sosiaalipuolen jonot, toivon, että emme koe niitä nyt uudelleen.

https://loistekeskus.fi/

Seuraavaksi sinun tarinasi

Ideoidaan yhdessä suuntaviivat tulevaisuudelle. Varaa maksuton ideointipaja Sytyttämöstä ja avaa portit menestykselle.

Aloita tästä